دومین حضور خراسان شمالی در رویدادهای سفره ایرانی-فرهنگ گردشگری منطقه ۴ کشوربه میزبانی استان سمنان - ١٣٩٩/٨/١

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی هدف از برگزاری این رویداد را معرفی بیشتر فرهنگ و آداب و رسوم  ایرانی و همچنین غذاها و نوشیدنی های بومی و محلی مربوط به هر استان عنوان کرد.              
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی، سویدانلویی با بیان اینکه غذا در صنعت گردشگری به عنوان یکی از مسائل اصلی و مورد توجه است اظهار کرد: ایران به دلیل عناصر فرهنگی، سابقه تاریخی و تنوع اقلیمی، پیشینه عمیق در موضوع غذا و طبخ آن دارد.      
وی گفت: به همین دلیل شیوه پخت و طبخ غذای ایرانی در کنار شیوه طبخ غذاهای چینی و رومی به عنوان یکی از سه دکترین شناخته شده در جهان محسوب می شود. 
سویدانلوئی افزود: امروزه صنعت غذا به عنوان یک جاذبه گردشگری و به عنوان امری فرهنگی بسیار مورد استقبال و توجه گردشگران و به نوعی معرف فرهنگ و تاریخ تمدن هر منطقه و کشور محسوب می شود.  
وی با بیان اینکه دومین سری از جشنواره سفره ایرانی، فرهنگی گردشگری منطقه چهارم کشور شهریور ماه امسال در سمنان برگزار می شود، اظهار کرد: استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سمنان چهار استان شرکت کننده در این جشنواره هستند.              
وی گفت: در این رویداد فرهنگی تمام سالن های غذاخوری، مراکز اقامتی، سفره خانه های سنتی و فعالان عرصه تهیه و تولید غذاهای محلی، سنتی و بومی شرکت می کنند. 

گفتنی است این رویداد در دو بخش اصلی عرضۀ غذا های سنتی و بومی و بخش مسابقۀ  برگزار خواهد شد. در بخش عرضه  مراکز عرضۀ غذا ، با عرضۀ غذا های سنتی و بومی به بازدید کنندگان، به معرفی این گونه از غذا ها خواهند پرداخت و در بخش مسابقه، هراستان ۳غذا ،۳پیش غذا،۳ دسر و۳ دم نوش را برای بخش مسابقه معرفی خواهند نمود وآشپز هاومراکز تهیۀ غذا ، غذاهای خود را جهت شرکت درمسابقه در معرض داوری از نگاه مردم وکمیتۀ داوران قرار خواهند داد

علاوه بر آن آئین های مذهبی و ارتباط این آئین ها با سفره ایرانی نیز در جشنواره مزبور مورد توجه و معرفی قرار می گیرد. 
چهار محور اصلی در این ارتباط سفره های نذری و آئینی، خیرات و نذری، سفره ایرانی در خانه و غذاهای مراکز تولید، فروش و عرضه غذا هستند. تشویق مصرف غذاهای سنتی و ایرانی به دلیل ارزش بسیار غذایی آنها یکی از مواردی است که باید مورد پیگیری و فرهنگ سازی قرار گیرد تا شاهد توسعه سبک زندگی سالم در کشور و بین نسل جوان باشیم. 
هم اکنون بیش از ۱۵۰۰ غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان شمالی نیز به خاطر سابقه تمدنی و تاریخی دارای جایگاه مهمی در این زمینه است