رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اسفراین به اختصاص اعتبار دو میلیارد و ۷۳۰ میلیون برای مرمت و خواناسازی آثار تاریخی شهرستان تاکید کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی، عبدالله سهرابی امروز ۱۷ آبانماه ۱۴۰۰ با اعلام این خبر اظهار کرد: «با ابلاغ و تخصیص اعتبار از تملک داراییهای سرمایهای استانی، آثار تاریخی شهرستان اسفراین مرمت و خواناسازی میشود.»
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اسفراین افزود: «با تخصیص این اعتبار، آبانبار صفی آباد، شاهزاده توی، امامزاده عبدالله، امامزاده دهنه شیرین، مقبره شیخ لالا ادکانی، مقبره شیخ ذاکر گورپانی و امامزاده باغشجرد مرمت خواهند شد.»
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اسفراین گفت: «شهرستان اسفراین در جنوب شرقی استان خراسان شمالی قرار گرفته و از شمال به شهرستان بجنورد، از شمال شرقی به شهرستان شیروان، از شرق به شهرستان فاروج، از غرب به شهرستان جاجرم و از جنوب و جنوب شرقی به استان خراسان رضوی محدود میشود.»
سهرابی تصریح کرد: «شهرستان اسفراین سابقه تاریخی کهنی دارد و آثار برجایمانده از استقرارهای پیشازتاریخ تا دورۀ اسلامی در سراسر این شهرستان نشان از پویایی فرهنگ این خطه در تاریخ ایرانزمین دارد. محوطهها و تپههای پیشازتاریخ در بخشهای مختلف این شهرستان ازجمله محوطههای توی ۱ و ۲ ، انجیرلی، چهل دختران و نیز استقرارگاههایی همچون اردوگاه اردوغانی که جملگی به دورۀ پیشازتاریخ تعلق دارند، نشاندهندهٔ حضور فعال منطقه در عرصۀ پیشازتاریخ ایرانزمین هستند. شهرستان اسفراین در دوره تاریخی، بهویژه در دورههای اشکانی و ساسانی نیز همواره جزو ولایات مهم به شمار میرفته و بارها در متون تاریخی و جغرافیایی از آن نامبرده شده است. پراکندگی زیاد آثار دورۀ اشکانی و ساسانی در این منطقه گواه شکوفایی این خطه در آن دوران است. در دوره اسلامی نیز اسفراین به دلیل قرار داشتن بر سر راه کاروان روی نیشابور به گرگان رونق خاصی یافته و بیشازپیش شکوفا شد. بازتاب این شکوفایی را در پراکندگی فراوان آثار دورۀ اسلامی در این شهرستان، ذکر نام منطقه در منابع کهن تاریخی و ظهور چهرههای نامدار از این خاک، طی قرون اولیه و میانی اسلامی میتوان شاهد بود.»