مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی به همراه مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان و معاون عمرانی استانداری به مناسبت گرامیداشت هفته میراثفرهنگی با استاندار خراسان شمالی دیدار کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی، علی مستوفیان در این دیدار افزود: ۱۸ می مصادف با ۲۸ اردیبهشتماه روز جهانی موزهها فرصتی برای بالابردن آگاهی عمومی در مورد نقش موزهها در توسعه اجتماعی جامعه به شمار میرود.
در این دیدار محمدرضا حسیننژاد استاندار خراسان شمالی ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه (س) و همچنین هفته میراثفرهنگی بیان کرد: بحثهای فرهنگی باید جایگاه میراث و هم چنین اشیای تاریخی متعلق به میراث برای مردم روشن باشد چرا که گاهی اوقات شاهدیم بعضی از موضوعات مختلف صدمات جبرانناپذیری را به میراثفرهنگی وارد میکند که اگر در این زمینه فرهنگسازی شود و مردم هم با ما هم نوا باشند در حفظ آثاری که باید در موزههای باشد مؤثر خواهد بود و میتواند روند رشد فرهنگی را در فرزندانمان آموزش دهد و آنها را برای آینده آماده کند.
استاندار خراسان شمالی با تأکید بر گسترش فضاهای موزه در نقاط حساس خصوصاً مرکز استان در راستای شناساندن میراثی که متعلق به خود استان است خاطرنشان کرد: ارجگذاشتن به میراث و خصوصاً آثاری که باید در موزه قرار بگیرد جنبه آموزشی و تربیتی دارد و باید در این راستا فرهنگسازی شود حتی در کتب درسی هم اهمیت موضوع میراثفرهنگی برای نسل جدید نهادینه شود.
در ادامه مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی افزود: بخش اعظمی از میراثفرهنگی ما میراث دینی اعم از مساجد امام زادهها بقاع متبرکه است که با برنامهریزی و تلاشهای انجام شده بین دو دستگاه میراثفرهنگی و اوقاف اقدامات خوبی در توسعه گردشگری مذهبی صورت گرفته است.
مستوفیان اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم استان فرش دوروی ترکمن است که به ثبت ملی رسیده است که بر آنیم با تلاش و همافزایی همه دستگاهها زمینه برای ثبت جهانی این اثر صنایعدستی استان فراهم شد؛ لذا تقاضا داریم این موضوع باتوجهبه اینکه سالانه هر کشور دو سهمیه برای ثبت در فهرست جهانی دارد و رقابت در استانها بالاست در اولویت قرار گیرد.
او گفت: از دیگر موضوعات مهم حوزه میراثفرهنگی مالکین املاک در حریم آثار تاریخی است که با تشکیل یک کمیته راهبردی متشکل از دستگاههای ذیربط چون راه و شهرسازی بنیاد مسکن شهرداری از ظرفیتهای موجود در الحاق به محدوده و پیش بینی هایی که باید در طرح های توسعه شود استفاده کنند.
انتهای پیام/