استاندار خراسان شمالی در جلسه بررسی مشکلات کاروانسراهای تاریخی رباط قرهبیل، رباط قلی و رباط عشق گفت: با توجه به اینکه این کاروانسراهای تاریخی در ورودی استان قرار دارند، باید با احیا و بهرهبرداری، به دروازه استان خراسان شمالی تبدیل شود.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی بهنقل از روابطعمومی استانداری خراسان شمالی، بهمن نوری صبح امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشتماه در این جلسه با اشاره به اینکه این کاروانسراها تاریخ منطقه هستند، گفت : مجموعههای تاریخی از جمله کاروانسرای رباط قرهبیل و رباط قلی، معرف فرهنگ و قومیتهای منطقه و شناسنامه آن هستند و باید با انگیزه و جدیت بیشتر نسبت به آمادهسازی اینها اقدام کنید.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه این مجموعهها معرف و تابلوی استان هستند، خطاب به مدیران کل میراثفرهنگی و اوقاف گفت : برای احیا و مرمت چنین مجموعههای تاریخی نباید منتظر استاندار باشید؛ نباید چنین فضاهایی رها باشند چرا که اگر بلاتکلیف باشند، میراث تاریخی و فرهنگی ما به یغما میرود.
نوری تاکید کرد: اداره کل اوقاف با کمک و همراهی میراثفرهنگی استان طرحهای این مجموعههای تاریخی را آماده کنند تا پس از بررسی، مرمت و احیا شود و پس از آماده سازی در صورت لزوم به بخش خصوصی یا دهیاری واگذار شود تا ضمن حفظ و بقای آن ها، ارزش افزوده برای روستاها ایجاد کند.
او ضمن تاکید بر همکاری اوقاف و میراثفرهنگی برای صدور فراخوان و آماده سازی طرح مرمت و احیای کاروانسرای رباط قرهبیل، ادامه داد: برای ما خیلی ارزش دارد و مهم است که میراث ما ماندگار و احیا شود و مدیران باید با رعایت قانون، فراخوان لازم را صادر و اجرای پروژه را تسریع کنند.
نوری با اشاره به ضرورت تفاهم مدیران کل اوقاف و میراثفرهنگی، گفت : این مکانها باید کانون توجه مردم و مسافران باشد و رها نباشد.
او ادامه داد: وظیفه همه ماست تا از این بناها حفاظت کنیم که اینها جزو میراث ماندگار ما هستند.
ابتدای این نشست، معاون عمرانی استاندار ، مدیران کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و اوقاف و امور خیریه استان ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در مجموعههای تاریخی رباط قلی، رباط قرهبیل و رباط عشق، به بیان دیدگاههای خود پرداختند.