سومین جشنواره قلیف چال در شهرستان جاجرم برگزار می‌شود - ١۴٠۴/٣/٢١

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان جاجرم از برگزاری سومین جشنواره قلیف چال در این شهرستان خبر داد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، محمدرضا طالبی در این باره گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته سومین جشنواره قلیف چال جاجرم پنجشنبه ۲۹ خردادماه ۱۴۰۴ باهدف آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی با محوریت ایجاد شور و نشاط اجتماعی در پارک لاله این شهرستان برگزار خواهد شد.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان جاجرم افزود: در راستای اقدامات پاسدارانه مهارت پخت غذای سنتی قلیف چال جاجرم با شماره ۲۸۹۹ در سال ۱۴۰۲ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.

طالبی با تأکید بر اینکه برگزاری چنین جشنواره‌هایی نقش مهمی در تقویت هویت فرهنگی جوامع محلی، ترویج هنرهای سنتی و همچنین ایجاد فضایی برای تبادل فرهنگی بین مناطق مختلف ایفا می‌کنند، تصریح کرد: جشنواره «قلیف چال» ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۳ با شماره ۲۰۳۱۱۹۷۰ در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.

او خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان جهت ثبت‌نام و شرکت در مسابقه پخت قلیف چال می‌توانند در تاریخ ۲۱ الی ۲۵ خردادماه به دبیرخانه جشنواره دائمی غذای سنتی قلیف چال واقع در شهرداری جاجرم مراجعه فرمایند.

طالبی در مورد نحوه طبخ این غذای سنتی گفت: گله‌داران بز یا گوسفندی را بر زمین می‌زدند (ذبح می‌کردند) و گوشت تازه آن را قطعه‌قطعه می‌کردند و چاله‌ای کنده می‌شد که حکم کوره را داشت و مقداری از تاپاله (فضولات حیوانی) در داخل آن قرار می‌گرفت و در داخل آن آتش افروخته می‌شد و بعدازاین که گوشت داخل قابلمه ریخته می‌شد، نمک و برنج هم به آن اضافه می‌شد و سپس دیگ یا قلیف را به طور کامل داخل چاله قرار می‌دادند و روی آن‌ها سوخت حیوانی می‌گذاشتند و از دیگر سو آتش داخل چاله را طوری تنظیم می‌کردند که به‌آرامی بسوزد و آتش آن شعله‌ور نباشد.