سرپرست هیئت باستان شناسی در منطقه ریوی از آغاز ساخت یک دیوار حفاظتی به منظور حفاظت اضطراری از بنای خشتی مربوط به دوره هخامنشی که در محوطه تاریخی ریوی قرار گرفته است، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، محمدجواد جعفری اظهار داشت: محوطه تاریخی ریوی بقایای یک شهر تاریخی از دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی است که با شماره ۷۲۰ در سال ۱۳۴۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
جعفری با بیان اینکه در دهه ۶۰ شمسی سه کوره آجر پزی در این محوطه تاریخی مستقر شدند، عنوان کرد: متأسفانه این کوره های آجرپزی بیش از ۳۰ درصد از مرکز و جنوب محوطه را تخریب کردند.
وی با اشاره به اینکه روند تخریب و گسترش کوره های آجر پزی از سال ۱۳۸۵ متوقف شد، افزود: با همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برنامه مطالعه، حفاظت و ایجاد سایت موزه گردشگری در محوطه تاریخی ریوی با مشارکت موسسه باستان شناسی آلمان از ۱۳۹۱ آغاز شد و هر ساله ادامه دارد.
وی گفت: ساخت دیوار حفاظتی در محدوده تپه ریوی با هدف جلوگیری از رانش و فرونشست تپه ای است که یک بنای عظیم خشتی از دوره هخامنشی بر روی آن قرار گرفته است.