لزوم نظارت دقیق در رستورانها و سفره خانه های سنتی استان - ١٣٩٩/٧/٢٩

سرپرست معاونت گردشگری ،سرمایه گذاری وتامین منابع اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: بر اساس اصلاحیه آئین نامه ایجاد،اصلاح،تکمیل،درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها مصوب هیأت دولت،تمامی سفره خانه های سنتی،واحدهای پذیرایی مستقر در پایانه های مسافربری بین شهری و پایانه های مرزی،واحدهای پذیرایی مستقر در گمرک ها،فرودگاه ها،واحدهای اقامتی و پذیرایی مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی و مراکز پذیرایی منفرد بین راهی،مجوز خود را از اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان خود دریافت می کنند

هادی سعادت طلب گفت:سفره خانه سنتی تعریفی دارد که به آن دسته از واحدهای پذیرائی اطلاق میشود که بنای ساختمان آن الگـو گرفته از معماری اصیل ایرانی اسلامی بوده و نسبت به ارائه خدمات و سـرو اغذیـه و اشـربه سـنتی ایرانی مبادرت می نمایند.

سرپرست معاونت گردشگری ،سرمایه گذاری وتامین منابع اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی افزود:طبق این تعریف و ضوابط خاص سفره خانه سنتی که تابع درجه بندی مشخص است در استان خراسان شمالی  تا به امروز تعداد ۱۱سفره خانه مجوز فعالیت رااز اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی دریافت نموده اند  .

وی در ادامه افزود:افرادی که متقاضی راه اندازی و احداث سفره خانه سنتی هستند می توانند با مراجعه به اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی  و گردشگری خراسان شمالی  از تسهیلات مربوطه طبق تیپ بندی سفره خانه استفاده نمایند.

نمای معماری ساختمان سفره خانه و بخصوص سر درب ورودی آن باید با تزئینات معماری سنتی ایرانی (از قبیل آجرکاری،کاشیکاری،آینه کاری و گچبری) بوده و بر اساس سبک معماری،مطابق با اقلیم منطقه باشد.در طراحی سفره خانه،پنجره ها باید بر اساس شرایط اقلیمی هر منطقه از جنس متناسب با معماری منطقه باشد.

روابط عمومی