رشد ۱۲۲ درصدی بازدید از اماکن تفریحی و تاریخی استان خراسان شمالی در ایام نوروز - ١٣٩٩/٧/٣٠

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی به نقل از خبرگزاری فارس از بجنورد آدینه محمد سویدانلویی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به میزان سفرهای انجام‌شده طی نوروز در خراسان شمالی اظهار کرد: طی روزهای ۲۷ اسفند ۹۶ تا ۱۵ فروردین ۹۷ بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مسافر وارد خراسان شمالی شدند که نشان از رشد ۲۵ درصدی این آمار نسبت با سال گذشته دارد.

وی در ادامه به تشریح سایر جزییات در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: رشد ۱۲۲ درصدی بازدید از اماکن تفریحی و تاریخی استان با رقمی بالغ‌بر یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار بازدید صورت گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی همچنین از اقامت ۱۶۵ هزار نفر در مراکز اقامتی خبر داد که این میزان اقامت در مقایسه با سال گذشته رشد ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد.

وی بازدید بالغ‌بر ۴۸ هزار نفر از موزه‌ها و فروش ۸۱۲ میلیون تومانی صنایع‌دستی در نمایشگاه‌های نوروزی را از سایر آمارهای نوروزی دانست.

سویدانلویی همچنین در تشریح برنامه میراث فرهنگی در سال ۹۷ گفت: راه‌اندازی و گسترش موزه‌های خصوصی و موضوعی در استان، ایجاد و توسعه بناهای تاریخی با مالکیت میراث فرهنگی، حمایت و تجمیع کارگاه‌های بزرگ صنایع‌دستی در راستای شعار سال و توسعه مؤسسات صادراتی در این حوزه از مهم‌ترین برنامه‌های سال ۹۷ است.

وی در ادامه با اشاره به بخشی از مشکلات صنایع دستی خراسان شمالی اظهار کرد: در خراسان شمالی مشکلی برای تولید صنایع‌دستی نداریم اما متأسفانه مشکل اصلی درفروش این محصولات است که امیدواریم با ایجاد فضاهای متنوع این مهم صورت پذیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همچنین ترویج فرهنگ مهمان‌پذیری را از دیگر برنامه‌های آینده این مجموعه عنوان کرد و افزود: ۳۹ مجوز اقامتگاه بومگردی در استان تاکنون صادرشده و ۱۵ مجوز دیگر نیز در دست اقدام است تا بتوان از حوزه مسافران و گردشگران در استان به خوبی استفاده لازم را برد.

وی همچنین میانگین ماندگاری مسافران در استان را یک‌شب بیان کرد و گفت: این آمار درگذشته تنها یک ساعت بوده است که با برگزاری برنامه‌های متنوع و اطلاع‌رسانی صورت گرفته ازجمله توزیع بروشور و لوح فشرده و نیز مراسم‌هایی فرهنگی ازجمله نوروزگاه و جاده ابریشم این میزان ماندگاری به یک‌شب ارتقا یافته است.

سویدانلویی در بخشی دیگر  دوران پیش از مسئولین خود در این مجموعه را دوران سمبل‌کاری و سطحی کاری معرفی کرد و اقدامات انجام‌شده در این مجموعه را آواربرداری کارهای گذشته دانست.

وی همچنین در انتها با اشاره به حواشی به وجود آمده در خصوص برنامه تلویزیونی “وقتشه” گفت: این برنامه هیچ‌گونه هماهنگی برای معرفی کارشناس یا آیتم‌ها با مجموعه میراث فرهنگی نداشته است و در حال پیگیری برای اعلام مراتب اعتراض به نحوه تولید و محتوای این برنامه هستیم.