مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی، لازمه توسعه گردشگری است، از حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران گفت و بر این امر تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، حبیب یزدان پناه روز سه شنبه ۸ مردادماه جاری در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که با رویکردی متفاوت و در محل اقامتگاه بومگردی شیلان بجنورد برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
صدور مجوزهای بی نام
یزدان پناه در جمع خبرنگاران گفت: به دستور استاندار محترم، شناسایی۴۰ نقطه سرمایه گذاری در بحث گردشگری در دستور کار بوده و بنا داریم مجوزهای بی نام به سرمایه گذاران اعطا کنیم که اقدامات آن در حال انجام است.
نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی
وی از برگزاری نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی خراسان شمالی خبر داد و افزود: این نمایشگاه ۲۹ مردادماه جاری در محل پارک ملی بش قارداش بجنورد با حضور صنعتگران و هنرمندانی از سراسر کشور برگزار می شود.
وی عنوان کرد: همزمان با این نمایشگاه، اولین نمایشگاه گردشگری و نیز اولین جشنواره موسیقی اقوام را برگزار خواهیم کرد که هنرمندان موسیقی ۵ استان کشور، در قالب ۵ گروه به اجرای برنامه می پردازند.
یزدان پناه همچنین به برگزاری هفته های فرهنگی با رویکرد معرفی خراسان شمالی در دیگر استان ها نیز اشاره کرد و گفت: پارک کوهسنگی مشهد طی هفته آینده میزبان این برنامه خواهد بود تا در قالب اجرای برنامه های فرهنگی، موسیقی محلی، غرفه های صنایع دستی و… پتانسیل های گردشگری استان را بتوانیم معرفی کنیم.
برندینگ و مارکتینگ؛ برنامه ای مهم در حوزه صنایع دستی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی برندسازی و بازاریابی را مهم ترین برنامه در حوزه صنایع دستی برشمرد و اظهار داشت: باید تمام تلاش خود را داشته باشیم تا صنعتگران در فروش و ارائه محصول خود به توانمندی برسند و در این زمینه به هر میزان که هزینه کنیم بازهم کم است.
وی با بیان اینکه آموزش های ما نیز بر این اساس برنامه ریزی شده است، گفت: ظرفیت فضای مجازی یک فرصت برای گسترش فعالیت صنعتگران و در نتیجه پیدا کردن بازارهای مطلوب است.
آغاز عملیات اجرایی دو بازارچه صنایع دستی
یزدان پناه گفت: امسال دو بازارچه صنایع دستی در شیروان و مانه و سملقان در دست اقدام داریم که عملیات اجرایی آن طی هفته آینده آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه غالب فعالان حوزه صنایع دستی از قشر بانوان هستند بر لزوم حمایت از هنرمندان و صنعتگران این حوزه تأکید کرد و افزود: آنچه در توان بوده از جمله خانه صنایع دستی، در اختیار صنعتگران قرار داده ایم.
توسعه منطقه گردشگری ایوب به دست بخش خصوصی
بزدان پناه به منطقه هدف گردشگری ایوب در بجنورد نیز اشاره کرد و افزود: با اداره کل اوقاف صحبت شده که یا اوقاف متولی این منطقه شود و این اداره کل به عنوان مشاور کار و یا برعکس که در این راستا چندین جلسه نیز برگزار شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا بخش خصوصی و یا شبه خصوصی وارد کار شود و اقدامات توسعه این منطقه گردشگری را انجام دهد.
وی اظهار کرد: باید طرح سرمایه گذاری منطقه گردشگری ایوب در شورای برنامه ریزی استان مصوب شود که این مهم به زودی انجام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی تصریح کرد: سرمایه گذار قبلی که برای سرمایه گذاری اعلام امادگی کرده بود، خلع ید نخواهد شد بلکه بعد از مصوب شدن طرح، مهلتی قانونی به وی داده می شود که البته ما امیدوار به انجام این طرح هستیم.
پروژه های شاخص میراث فرهنگی استان در مسیر تحول
یزدان پناه، عمارت مفخم، ارگ تاریخی بلقیس، شهر هخامنشی و تپه ریوی در مانه و سملقان، ارگ باستانی شیروان، قلعه جلال الدین و قلعه علی آباد در فاروج را از جمله پروژه های شاخص حوزه میراث فرهنگی برشمرد و تصریح کرد: از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری، ۱۰ میلیارد تومان اختصاص داده ایم که با هزینه اعتبارات استانی، این پروژه ها در مسیر تحول قرار خواهند گرفت.
وی همچنین به طرح توسعه مجموعه تاریخی مفخم پرداخت و عنوان کرد: بعد از زلزله سال ۹۶، این مجموعه به مدت یک سال و نیم تعطیل بود اما با تلاشی که انجام شد، موزه مردم شناسی سال گذشته مجدد راه اندازی شد و اکنون نیز هیئت علمی دانشگاه اصفهان در قالب تفاهم نامه همکاری، اقدامات مطالعه و تهیه طرح مرمت آن را انجام دادند و کارهای مرمت آن در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در ارتباط با املاک فریز شده در محدوده این مجموعه تاریخی بیان کرد: تعدادی از املاک متعلق به اداره کل راه و شهرسازی است که مکاتبات لازم در خصوص تعیین تکلیف آن ها انجام شده است.
وی با بیان اینکه در بحث توسعه مفخم به دنبال تبدیل آن به یک مجموعه میدانی هستیم تا با تبدیل شدن به یک برند تاریخی و گردشگری، برای کسانی که در اطراف این مجموعه زمین و یا سکونت دارند ارزش افزوده ایجاد کنیم، عنوان کرد: بر همین اساس یکی از پروژه هایی که دنبال سرمایه گذار برای آن هستیم پروژه مفخم است.
احصای پروژه های قابل واگذاری در قالب ماده ۲۷
یزدان پناه همچنین از احصای پروژه های قابل واگذاری در حوزه میراث فرهنگی خبر داد و اظهار داشت: تعدادی از آثار و خانه های تاریخی وجود دارد که با اعتباراتی می توان آن را مرمت و در قالب ماده ۲۷ واگذار و بهره برداری کرد که به دنبال تحقق این مهم هستیم، در غیر اینصورت تبدیل به مخروبه خواهند شد.
وی بر استفاده از تمام ظرفیت ها در راستای حفاظت از میراث فرهنگی استان تأکید کرد و گفت: باید تا حد ممکن، زمینه های مشارکت و همیاری سایر دستگاه ها، دهیاری و شهرداری ها را نیز فراهم آوریم.
تجربه هایی موفق از بومگردی های خراسان شمالی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی بیان کرد: تعدادی از بومگردی ها در شهرستان های استان توانستند به موفقیت های خوبی دست پیدا کنند و در زمینه جذب مسافر و گردشگر، فعالیت پررنگ داشته باشند.
یزدان پناه تصریح کرد: در بجنورد، شیروان و اسفراین اقامتگاه های بومگردی داریم که حتی تا دوماه آینده ظرفیت پذیرش مسافر در آنها تکمیل است که این نشان از استقبال خوب در حوزه بومگردی استان دارد.
وی نقش خبرنگاران در معرفی این تجربه های موفق به سایر علاقه مندان به منظور رونق بومگردی و توسعه گردشگری را بسیار تأثیرگذار دانست و تأکید کرد: در حوزه صنایع دستی و نیز گردشگری، افراد موفقی وجود دارند که با تلاش و همت باعث ایجاد اشتغال و کارآفرینی شده اند که ما باید با کمک اصحاب رسانه آنها را معرفی کنیم و سایر ظرفیت های بیشمار گردشگری استان را که تا کنون مغفول مانده است به افراد ساکن در دیگر استان ها بشناسانیم.
تعداد نظرات ٠