معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی با اشاره به لزوم اجرای طرح توسعه مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم بهعنوان یک پروژه محرک توسعه شهری از بررسی طرح این پروژه بهمنظور دریافت مجوزهای لازم خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی، علی مستوفیان اظهار کرد: «طرح بازآفرینی و احیای مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم و تعیین محدوده و ضوابط مداخله آن بهمنظور ارسال به تهران و دریافت مجوزهای لازم تهیه و بررسی شد.»
بر اساس این گزارش، استاندار خراسان شمالی نیز طرح احداث و بهرهبرداری مجتمع گردشگری عمارت مفخم شهرستان بجنورد را بزرگترین طرح این حوزه اعلام و افزوده است: «باید در دهه فجر شاهد کلنگ زنی این طرح باشیم لذا تمام ادارات متولی باید مسیر قانونی این طرح را مشخص و برای تأیید به تهران ارسال شود.»
پیشازاین نیز استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه مجموعه مفخم در شهر بجنورد از ظرفیت و پتانسیل لازم برای ایجاد فضایی مشابه با میدان امام اصفهان برخوردار است، بر پیگیری این پروژه با مشارکت حوزه عمرانی و گردشگری استان تأکید کرده بود.
آیینهخانه مفخم یکی از یادمانهای برجسته دوره قاجار در حدود سال ۱۳۰۰ هجری به دستور یار محمدخان شادلو، معروف به سردار مفخم ساختهشده و با شماره ۱۱۶۷ به ثبت ملی رسیده است.
عمارت مفخم نیز که همزمان با آیینهخانه ساخته شد، بزرگترین و شاخصترین اثر تاریخی دوره قاجار در خراسان شمالی است و با شماره ۹۵۲ در فهرست آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.
این بنای مجلل ۳۴ اتاق با دو تالار بزرگ دارد. نمای اصلی ساختمان در سمت جنوب است که سراسر آن به زیباترین وجهی با انواع فنون کاشیکاری معرق، هفترنگ و با طرحها و نقوش انسانی، حیوانی، اسلیمی، ختایی و هندسی زینت یافته است.
مصالح بکار رفته در بنا آجر با ملات گچ است و هر طبقه ساختمان دارای دو ایوان شمالی و جنوبی است، سرتاسر بنا با کاشیهای خشتی و هفترنگ زیبا در اندازه و شکلهای مختلف به رنگهای فیروزهای، زرد، صورتی، بنفش، سفید، سبز، سرخ و سیاه کاشیکاری شده و هر ستون با طرح و نقش خاص خود زینت داده شده است
تعداد نظرات ٠