هادی سعادت طلب سرپرست معاونت گردشگری سر مایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: نوروزخوانی درخراسان شمالی با اشعار مذهبی بشارتدهنده آمدن بهار است که سابق بر این بیشتر در روستاها برگزار میشد و امسال در استان در ۸فروردین ماه ، در شهرستان گرمه نیز اجرا شد.
سعادت طلب ضمن اشاره به اینکه نوروزگاهها با هماهنگی و همکاری شهرداریها فعالیت میکنند،اظهارداشت: تلاش ما بر این بود که اجرای نوروزخوانی به صورت توقفگاهی نباشد و در خیابانها در میان مردم اجرا شود.
وی با بیان اینکه گروههای مختلف هنری در استان از شهرهای مختلف به شکل کارناوال و اجراهای چند نفره با لباسهای محلی و آداب آن نوروزخوانی کردهاند، تصریح کرد: نوروزخوانی علاوه بر ایجاد نشاط و شادابی در روزهای منتهی به آغاز نوروز، یک جریانسازی فرهنگی نیز هست.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنکی خراسان شمالی در کنار گروههای هنری شناخته شده، گروههای نوروزخوانی از دل خود مردم شکل گرفت و در سطح شهرگرمه منطقه گردشگری دشت به نوروزخوانی پرداختند و با استقبال و قدرشناسی مردم مواجه شدند.
سعادت طلب گفت: نوروزخوانی احیاء فرهنگ سنتی به دست خود مردم خراسان شمالی است زیرا مردم به آنچه باور دارند، توجه میکنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنکی خراشان شمالی با اشاره به آموزش گردشگری با هدف ایجاد توسعه پایدار گردشگری اذعان داشت: آموزش در این حوزه هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم است.
سعادت طلب در خصوص ارتباط مشاغل با گردشگری، بیان کرد: مشاغلی همچون مدیران هتلها، دفاتر جهانگردی میزبانان پذیرشگرها در ارتباط مستقیم با گردشگری هستند و قشرهایی چون نیروی انتظامی، تاکسیرانان، صاحبان سوپرماکتها، مکانیکیها و در ارتباط غیرمستقیم با گردشگران هستند که به گردشگر خدمات ارائه میکنند.
وی با اشاره به برگزاری ۱۶ دوره آموزشی درخراسان شمالی و آموزش ۶۸۴ نفر گفت: گردشگران را باید سرمایههای استان در حوزه گردشگری بدانیم، آنها رونق اقتصادی در مقطع زمانی نوروز و کل سال به همراه میآورند.
وی به اقتصاد گردشگری روستایی نیز اشاره کرد و گفت: باید تفکر اینکه گردشگر فقط برای ما زباله میآورد را دور ریخت، نمیتوان انکار کرد که اقتصاد کردشگری رقم نمیخورد.
روابط عمومی
تعداد نظرات ٠